Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2-2½ ώρες
Για 4 άτομα
Υλικά
4 μικρά αρνίσια κότσια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
750 ml κόκκινο κρασί
250 ml ζωμό μοσχάρι
1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 μικρά κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο θωρακίζετε τα αρνίσια κότσια καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το βούτυρο, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και με το ζωμό μοσχάρι, προσθέτετε τους κόκκους μπαχάρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 4-5 λεπτά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 2-2½ ώρες.
Στα τελευταία 30 λεπτά προσθέτετε τα κλαδάκια φρέσκου δενδρολίβανου.
Μπορείτε να συνοδέψετε το αρνί με έναν ωραίο πούρε πατάτας ή ένα πιλάφι φούρνου.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1½-2 ώρες
Για 2 άτομα
Υλικά
4 μικρά αρνίσια κότσια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
250 ml μαυροδάφνη
250 ml ζωμό κοτόπουλο
300 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πατάτες καθαρισμένες
2 κόκκους μπαχάρι
2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
300 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα αρνίσια κότσια καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το αρνί πάρει καλό χρώμα, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε μία γάστρα, αφήνοντας στο τηγάνι όσα λιπαρά έχουν μείνει.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη και μόλις έχει εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το κονκασέ, τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράσει τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στην γάστρα μαζί με τις πατάτες κομμένες στα 4 κατά μήκος, το μπαχάρι, το φρέσκο δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1½ ώρα.
Μόλις συμπληρωθεί η 1½ ώρα, ξεσκεπάζετε την γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά προσθέτοντας τα τελευταία 15 την φέτα κομμένη σε μεγάλα, λεπτά ορθογώνια κομμάτια.
Warning: Undefined variable $author_image in /home/mpoumpas/domains/mpoumpas.gr/public_html/wp-content/themes/hongo/templates/single/post-layout-2.php on line 87
Warning: Undefined variable $meta_text_transform in /home/mpoumpas/domains/mpoumpas.gr/public_html/wp-content/themes/hongo/templates/single/post-layout-2.php on line 87
Warning: Undefined variable $author_url in /home/mpoumpas/domains/mpoumpas.gr/public_html/wp-content/themes/hongo/templates/single/post-layout-2.php on line 87