Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
150 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνου Μπούμπας
220 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
10 τοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
1 αυγό
1 κρόκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη κουρού στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό και τον κρόκο μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σαλάμι Μιλάνου σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Απλώνετε στην τάρτα, πάνω στο φύλλο κουρού, πρώτα το κασέρι από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σαλάμι Μιλάνου, τα τοματίνια με το κόψιμο προς τα πάνω και περιχύνετε προσεχτικά το μείγμα κρέμας-αυγών.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.