Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 6 άτομα
2½
Υλικά
Μία γαλοπούλα
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
4 κουταλιές μέλι
1 κιλό baby πατάτες
4 κουταλιές μουστάρδα
100 ml ζωμό κότας
Για τη γέμιση:
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
400 γραμμάρια κάστανα (βρασμένα και χοντροκομμένα)
20 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
100 γραμμάρια ρύζι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
200 ml λευκό κρασί
200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο μπολ τις baby πατάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μπολ στην άκρη.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα 100 γραμμάρια βούτυρο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτετε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα κάστανα, τα βερίκοκα, το κουκουνάρι, την κανέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε ένα ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι μαζί με την ψίχα ψωμιού.
Ανακατεύετε καλά, αποσύρετε από την φωτιά και γεμίζετε τη γαλοπούλα με το μείγμα.
Την κλείνετε καλά την γαλοπούλας, ράβοντας την με μαγειρικό σπάγκο, έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Την τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και την περιχύνετε με τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165ο κελσίου.
Στην 1 ώρα και 45 λεπτά προσθέτετε στο ταψί τις πατάτες μαζί με την μουστάρδα και τον ζωμό που είχε το μπολ και ψήνετε μαζί με την γαλοπούλα για ακόμη 45 λεπτά.
Στα τελευταία 20 λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία έτσι ώστε η γαλοπούλα να πάρει χρώμα.
Αφαιρείτε την γαλοπούλα και τις πατάτες από το ταψί και τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Τοποθετείτε τα υγρά από το ταψί σε μια μικρή κατσαρόλα και δένετε με το φρέσκο τυρί κρέμα, δοκιμάζοντας εάν χρειάζεται αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περνάτε την σάλτσα με ένα pimer και την σερβίρετε μαζί με την γαλοπούλα και τις baby πατάτες.